Ik ben Tina Pieters

Ik ben jaren verpleegkundige geweest. Het zware werk en de onregelmatige diensten heeft me doen inzien hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen om het goed vol te kunnen houden. Het is namelijk niet eenvoudig om dan gezond te eten en te blijven sporten. In de afgelopen jaren ben ik me daarom steeds meer gaan verdiepen in de invloed van leefstijl, met name van voeding, op de gezondheid. Deze interesse kwam voort uit mijn persoonlijke ervaring als verpleegkundige. Die onregelmatige diensten maakte me bewust van een gezonde leefstijl.
Een gezonde leefstijl heeft enorm veel effect en hier wilde ik meer van weten. Ik wilde dit overbrengen op anderen. Ik ben cursussen gaan volgen over voeding en afvallen, voeding en de overgang enz. Zo had ik voldoende bagage om gewichtsbeheersing en leefstijl te introduceren in mijn praktijk. Sinds 2017 ben ik gediplomeerd BGN gewichtsconsulent in Hoogvliet.

Al jaren ben ik een fanatieke hardloopster en regelmatig doe ik mee aan hardloopevenementen. Ooit was ik begonnen met hardlopen omdat ik wilde afvallen. Dat afvallen was gelukt, mede dankzij gezonde voeding en bewegen. Hardlopen bleef ik doen en ik heb al een aantal halve en hele marathons gelopen. Ik vind het enorm fijn om mensen te motiveren om te bewegen. Ik heb cursussen (hardlooptrainer, bootcamptrainer en powerwalktrainer) gevolgd en geef nu ook hardloop- , bootcamp- en powerwalktrainingen in Hoogvliet en Spijkenisse. Heerlijk in de buitenlucht bewegen. Geweldig!

Afvallen, hoe dan?

Voeding speelt namelijk een zeer belangrijke rol bij leefstijl gerelateerde aandoeningen: een groot percentage van onze bevolking heeft overgewicht. Daar worden we minder energiek, minder blij en minder gezond –of zelfs ziek– van.
Afvallen, gezond leven. Hoe pak je dit nou aan? Het is heel begrijpelijk dat je het niet meer weet door alle goed bedoelde adviezen op televisie, internet, dieetgoeroes en zelfs van familie en vrienden. Hoe pak je de regie over je eigen leven weer op?

Ik wil je op een ongedwongen, leuke manier laten kennismaken met gezonde voeding gecombineerd met lekker bewegen. Geen pillen en geen shakes maar gewoon lekker eten.

Afvallen, gezond leven. Hoe pak je dit nou aan? Het is heel begrijpelijk dat je het niet meer weet door alle goed bedoelde adviezen op televisie, internet, dieetgoeroes en zelfs van familie en vrienden.

Iedereen verdient het om zich gezond en prettig te voelen..
Ik werk niet met ingewikkelde diëten, shakes of maaltijdvervangers maar volgens de Richtlijnen Gezonde Voeding van de Gezondheidsraad.