Ik ben Tina Pieters en heb jaren als verpleegkundige gewerkt. Het zware werk en de onregelmatige diensten heeft me laten inzien hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen om het goed vol te kunnen houden.
Al jaren ben ik een fanatieke hardloopster en regelmatig doe ik mee aan hardloopevenementen. Ooit was ik begonnen met hardlopen omdat ik wilde afvallen. Dat afvallen was gelukt, mede dankzij gezonde voeding en bewegen. Hardlopen bleef ik doen en ik heb al een aantal halve en hele marathons gelopen.

Als hardloop- en bootcamptrainster geef ik al jaren training bij de atletiekvereniging Spark te Spijkenisse. Sinds 2019 ben ik ook powerwalktrainster en aangesloten bij de Powerwalkingclub Rotterdam.

gediplomeerd gewichtsconsulent

Sinds 2017 ben ik gediplomeerd gewichtsconsulent en sinds 2020 ook leefstijlcoach. Ik ben aangesloten bij de beroepvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). De BGN-gewichtsconsulent begeleidt mensen (met gewichtsproblemen) naar een gezond eet- en leefpatroon, volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.
Ik wil anderen op een leuke manier kennis laten maken met een gezonde leefstijl. Iedereen verdient het om gezond en lekker in zijn vel te zitten.

Ik werk vanuit mijn praktijk-aan-huis te Hoogvliet.

Adviezen

Afvallen, gezond leven. Hoe pak je dit nou aan? Het is heel begrijpelijk dat je het niet meer weet door alle goed bedoelde adviezen op televisie, internet, dieetgoeroes en zelfs van familie en vrienden.

Als gewichts- en leefstijlcoach begeleid ik jou naar een gezond gewicht en een gezonde leefstijl. Mijn advies richt zich niet alleen op voeding maar heeft ook betrekking op beweging. Ik zal je bewust maken hoe belangrijk gezonde voeding en beweging is.
Je ontwikkelt een gezond eetpatroon waarbij je zelf keuzes maakt en zelf de verantwoordelijkheid behoudt. Dit gebeurt aan de hand van een aantal basisregels met betrekking tot gezonde voeding en een gezond beweegpatroon en/of met behulp van weekmenu’s. Samen met jou maken we een plan van aanpak wat bij jou past. Ik ga je coachen en begeleiden naar een gezonde leefstijl met eerlijke adviezen zonder jojo effect. Ik werk niet met ingewikkelde diëten, shakes of maaltijdvervangers.